artz_j
Slam Poetry
demeter_agnes

Koordinátor

Demeter Ágnes
0742809045
demeteragnes2000@gmail.com


Napjainkban hazánkban is egyre nagyobb érdeklődésnek örvend a slam poetry.


Ez egy modern költészeti forma, amely lehetőséget teremt művelői számára, hogy az őket foglalkoztató időszerű témákat szabadon, pörgősen, hétköznapi hangon dolgozzák fel. A slamelni vágyókat arra biztatjuk, hogy szövegük legyen kicsit vers meg kicsit rap, ne hiányozzanak belőle a rímek, hasonlatok, metaforák és egyéb költészeti elemek. Arra hívunk, hogy írjatok egy slamet, a következő gondolat egyikéből kiindulva: "Amit eddig nem mertem", "Sosem voltam elég", "Az én valóságom". Tehát önmagatokból kell kiindulnotok. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy kik is vagytok ti! Mindezt úgy, hogy a kiemelt gondolatok egyikét bele kell foglalnotok a szövegetekbe.


Irományaitokat a demeteragnes2000@gmail.com e-mail címre, 2023. július 30-ig küldjétek el.


A rendezvényen élőben is lehetőségetek lesz bebizonyítani, hogy a slam ti is vagytok.

SZABÁLYZAT: 3:15 perc fog majd rendelkezésetekre állni, hogy előadjátok saját szerzeményeteket, hogy megnevetessétek, elgondolkodtattassátok, megindítsátok a zsűrit és a hallgatóságot. Az időt az első megszólaláskor indítjuk, az időtúllépés pontlevonással jár (minden megkezdett fél perc mi

mínusz egy pont). Segédeszköz, zene használata nem lehetséges. Ugyanakkor idén lehetőségetek nyílik arra is, hogy az egyéni szövegalkotás mellett 2-3 fős kiscsoportokban is kibontakozhassatok, ha ez a felállás vonzóbb számotokra, viszont a 3:15 perces időkeret ebben az esetben is érvényes.


A szövegek erősségét szakmai zsűri fogja elbírálni.Regisztrálok a kategóriában!