Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

Bogártelkén találkoztak az unitárius egyetemisták

A Magyar Unitárius Egyház ifjúsági szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 2023. október 13-15. között Bogártelkén szervezte meg az Egyetemisták találkozóját. Az esemény célja, az unitárius egyetemisták közösséggé kovácsolása. A találkozón Kolozsváron tanuló egyletes egyetemisták vettek részt.  

Az idei Egyetemista találkozó személyes hangvételben zajlott, azzal a céllal, hogy az egyetemisták a játék és beszélgetés révén ismerjék meg egymást és önmagukat. A péntek estével kezdődő találkozón az ismerkedés kapott főszerepet. 

A kis csoportokban zajló beszélgetések és játékok a találkozó folyamán ön- és társismereti jelleggel zajlottak. A résztvevőknek lehetőségük adódott kiszakadni az egyetemi lét kihívásainak forgatagából és olyan személyiségüket meghatározó kérdésekről besszélgetni, amelyek hatással lehetnek a személyes fejlődésre. Megoszthatták egymással kérdéseiket, félelmeiket és megvalósításaikat, örömeiket.  A beszélgetések mellett szerepet kapott a verseny, a kreativitás és vita is, ugyanis olyan játékokban próbálhatták ki magukat, ahol szükség volt tudásra, vita- és meggyőző készségre, valamint kreativitásra. 

Az Egyetemista találkozó így teremtett lehetőséget, hogy különböző egyetemek hallgatóiként közelebb kerüljünk egymáshoz és önmagunkhoz, az egyetemi lét kihívásairól és örömeiről beszélgessünk, egymás formálódását segítsünk. 

A közösséggé formálódás ajtóján beléptünk a folytatás keddenként Kolozsváron, az egyetemistáknak szervezendő egyleti találkozásokkal folytatódik. 

Köszönjük mindenkinek, aki találkozónk megvalósulását lehetővé tette. Köszönet a bogártelki Filemon közösségi ház tulajdonosainak, hogy otthont biztosítottak a találkozásunknak. 

Az esemény megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kolozs Megye Tanácsa és a Unitarian Universalist Founding Program támogatta. 

Kolozsvár, 2023. október 16.
Az ODFIE Elnöksége

Kövess minket máshol is