Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

„Kelj fel, egyél…”- Közös utakon – 3. online ifjúsági istentisztelet

A magyar unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) központi csapata és a Magyar Unitárius Egyház eddigi három központilag kinevezett és az ODFIE-vel szorosan együttműködő egyetemi és ifjúsági lelkésze 2021. május 8-án a Kolozs megyei Várfalvi Unitárius Egyházközség templomában vételezett, zárt ajtók mögött, alternatív, zenés, ifjúsági istentiszteletet, amelyet 2021. május 30-án közvetíttek a szervezet Facebook-oldalán.

A szervezet évről-évre két alkalommal, a tavasz és az ősz folyamán, szervezi meg a Közös utakon nevet viselő alternatív, zenés, ifjúsági istentiszteletes körutat, amely során a Magyar Unitárius Egyház hat egyházkörének egy-egy településén tart a teológiai hallgatókból és központi munkatársakból álló csapat istentiszteletet, a megszokott formától eltérő módon, unitárius ifjúsági énekekkel és világi zenével kiegészítve. Ebben az évben a korona vírus járvány kapcsán meghozott óvintézkedések okán ellehetetlenült ennek a rendezvénynek a megszervezése, ezért az online térbe költöztettük át. Ennek értelmében abban állapodótt meg az ODFIE elnöksége, hogy két havonta szervez online ifjúsági istentiszteletet az ifjúsági és egyetemi lelkész irányításával.

A 2021-es évben a második ilyen istentiszteletre a pünkösdöt követő héten került sor, így az tematikájában ehhez igazódott, az a jól ismert bibliai személy, Illés életéből ragadja meg azt a pillanatot, amikor elkeseredettségében a rekettye bokor alatt ül, már-már feladná álmait, amikor egy hang szól: „Kelj föl, egyél, mert erődön felüli út vár rád.” (1Kir 19,7b). Ezen kiemelet alapgondolat alapján a szolgálatvégzők a felemelkedésről, a megerősödésről és továbblépésről beszéltek. Ez alkalommal a szónoki szolgálatot az eddigi három központilag kinevezett egyetemi és ifjúsági lelkész végezte: Rácz Norbert Zsolt, Koppándi Júlia és Magyari Zita Emese.

A zenei szolgálatot a jól ismert, egyletes Last minute zenekar  néhány tagja végezte – Simó Kamilla, Szabó Lóránt Nomád, Szilágyi Alpár és Veres Lehel -.  A hangosítást és hangfelvételt pedig  Karácsonyi Lehel valósította meg. A felvételt az erdővidéki Emlékgyár munkatársai készítették.

Az esemény megvalósulását a Communitas Alapítvány és Betlehen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Kövess minket máshol is