Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

OMNIUM – II. ODFIE Olimpia

A vallásszabadság jegyében 2018. június 8-10. között került sor második alkalommal az OMNIUM nevet viselő sportolimpiára. A rendezvényre, amelynek Tusnádfürdő adott otthont, Erdély 32 különböző településéről érkezett közel 150 fiatal, akik kilenc csapatban mérték össze tehetségüket tíz féle versenyszámban. 

A csapatoknak lehetőségük volt saját szurkolótábort is hozni a rendezvényre, hogy jobb hangulattal és izgalommal versenyezzenek a fiatalok fociban, kézilabdában, métában, asztaliteniszben, sprintben, hosszútávfutásban, stafétában, kötélhúzásban. Mindezek mellett a résztvevőknek egy táncverseny keretein belül is lehetőségük volt megmutatni kreativitásukat, végigmentek egy akadálypályán, valamint egy szakítópróba nevezetű játékos versenyszámot is ki kellett állniuk.

A hétvégén a versenyszámok mellett sor került egy kerekasztal beszélgetésre is, amelyen két meghívott: Hegyi Attila és Rüsz Ákos túravezetők meséltek arról, hogy számukra mit is jelent a sport, hogyan élik meg a kihívásokat, illetve mi az, ami leginkább motiválja őket.

A számos sporttevékenység mellett vasárnap reggel áhítatra került sor, amelyet Bálint Mihály, negyedéves unitárius teológiai hallgató tartott, majd ezt követően kezdetét vette a döntő.

A vasárnap délutánt eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zártuk. Az OMNIUM Vándorkupát az SZBB csapat vihette haza, amely homoródalmási és csíkszeredai egyletes fiatalokból állt. Második díjban részesült a SZUIE, azaz a székelykeresztúri csapat. A harmadik helyezést és a sportszerű játékért járó díjat a VÁRDFIE csapata kapta meg, melynek tagjai Városfalváról és Székelyudvarhelyről érkeztek.

A rendezvényt támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Hargita Megye Tanácsa.

Tusnádfürdő, 2018. június 10., Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet Elnöksége

Kövess minket máshol is