Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

Egyházköri képviselők vezetőképzője

Kedves ODFIE,

Olyan régen írtam neked levelet és időközben annyi minden történt. Hirtelen nem is tudom, honnan kezdjem, mi az, amit legelőször meséljek el. Jajj, most jut eszembe.

Jól vagy? Minden rendben van veled? Még mindig nagyon pörög az életed? Gondolom igen, hiszen nem olyan rég rendezvényed volt, tudod november 10-12. között. És képzeld. Én is ott voltam. Tudod, a köri képviselők -vezetőképzőjére került sor Szinden. Ott voltak a köri képviselők, a belkapcsolatos szakosztályvezetők és az elnökség is, nagyon élménydús és szeretetteljes hétvége volt. Azt hiszem, hogy inkább ezt mesélném el neked. Na de menjünk sorban. Pénteken, amikor megérkeztünk nagy volt a találkozás öröme. Ez az öröm egész hétvégén kitartott és még mindig tart. De most már másképp mondanám. Hiszen annak örülök most leginkább, hogy ezen a hétvégén megpihent a lelkünk. A péntek esténk a beavatásokról szólt. Beavattak és beavattuk a köri képviselőket egy másik egyletes világba. Abba a világba, ahol „a csend hangja átölel és az Álom egy másik lét”. A beavató után címereket rajzoltunk, mindenki az Önmaga címerét, ami az egymás jobb megismerésében játszott fontos szerepet. Mindenki címerében ott ragyogott az ODFIE logója, elmondásunk szerint nagyon fontos szerepet játszol az életünkben. Ezekből a címerekből kiderült az is, hogy a rendezvények is kulcsfontosságúak és az ODFIEs karszalagok is mind történeteket, boldog pillanatokat hordoznak magukban. Szombat reggel egy elméleti felvezető során megtudhattuk, hogy milyen a jó vezető, melyek a legfontosabb ismérvei és mitől működik igazán jól egy közösség. Ezt követően egyénenként megfogalmaztuk saját félelmeinket, amelyek egy köri képviselő életében is előfordulnak és ezeket a félelmeket pro-contra hozzászólásokkal és véleményekkel egészítettük ki és kerestük rá a megoldásokat. A végkövetkeztetésünk pedig az volt, hogy nincs probléma, sak megoldandó feladat. A következőkben a köri képviselőség legfontosabb feladatköreiről beszéltünk, majd a rendezvényszervezés ábécéjét sajátítottuk el. Az elméleti részek után szituációs játékra, a Beugró-ra került sor, amikor néhány szituációt kellett improvizálni különböző hangulatokkal, zsebszövegekkel, az estét a SZINDróma nevű vetélkedővel zártuk és a kötött program után is folytattuk az élményeink és emlékeink gyűjtését. Vasárnap reggel áhítattal hangolódtunk a közös kiértékelőre és mindannyian megfogalmaztunk egy-egy gondolatot a vezetőképző kapcsán. A leggyakrabban elhangzott mondatok mind magukban hordozták a szeretet, a közös út, a lelki béke fogalmát. A hétvége margójára, és útravalóul a következő dalszövegrészletet fogalmaztuk meg, ami magába foglalja mindazt az értéket, amit Te, az ODFIE is magadban hordozol: „Álmod legyen létező valóság, benned élő, lélegző szép új világ…” Remélem, hogy még számos ilyen hétvégét tudhatunk majd magunk mögött és együtt tapasztalhatjuk meg a lélegző, szép új világunkat.

Te, kedves ODFIE, tartogass még számos ilyen felemelő és boldog pillanatokat a tarsolyodban, hiszen Mi már nagyon várjuk.

UI: Szeretünk!

Kövess minket máshol is