Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

„KKK”- körút Kolozs-Torda körben

2015. november közepén került sor a Kolozs-Tordai egyházkörben a várva várt körútra. Péntek délután társammal, Dezső Szabolcs Leventével felültünk a Torda felé száguldozó mikrobuszra mit sem tudva arról, hogy mi vár majd ránk az elkövetkezendő órákban. Meglepetésünkre Tordatúron egy nagyon lelkes „lányos” egyletező csapattal találkoztunk, akik pár perc elteltével már jó barátunkká váltak. 

Szombaton csapatunk kibővült Palkó Koppány Zalán teológiai  és Dezső Zsolt régészeti  hallgatóval. E nap célpontjai Alsófelsőszentmihály, Aranyosrákos illetve Torockó voltak. Mindhárom helyen jókedvű, aktív és legfőképp kíváncsi fiatalokkal találkoztunk, akik elmesélték hogyan is zajlanak náluk a heti, illetve az alkalmi egyletezések. Az általuk szerzett tudást illetve tapasztalatot igyekeztünk kibővíteni és átadni mindazt, ami számunkra az ODFIE. Így az általunk összekovácsolt programban jelen volt egy kis beszélgetés, játék ami a fiatalokat fellendítette és a hangulatot is magasra emelte. Az ének sem hiányozhatott az együtt töltött időből így a Jó nekem című dal ráébresztett arra, hogy a körülöttünk történő események ellenére jó nekünk itt és együtt lenni. Bródy János pedig megalapozta az előbbi gondolatot a Szabadnak születtél című dalával.

Körutunkat folytatva vasárnap délelőtt elérkeztünk a TIFE-hez azaz a Tordai Ifjúsági Egylethez akik a megszokott hétvégi hosszabb alvást elhanyagolva nagyon szép számban jöttek el egyletezni. A vidám és a picit álmos arcok innen sem hiányoztak, de az álmos arcokat gyorsan felváltották a  vidám arcok,  mikor megtaláltuk a csapat kedvenc játékát aminek sajnos nem sikerült nevet adnunk. A búcsúzás pillanata elkerülhetetlen volt habár mi úgy éreztük, hogy ezt a tevékenységet jóval későbbig folytathatjuk.

Hazafele jövet, reménnyel teli tervezgetések zajlottak, hogy mikor is lesz a következő találkozás ezekkel a gyönyörű és aktív emberekkel és akkor döbbentünk rá, hogy körutunknak még vége sincs hisz kedden következik a KÁDFIE, az –az Ki a Sztár? Hát Kolozsvár…

Végezetül pedig nagyon boldog vagyok, hogy ezen a hétvégén megismerhettem a Kolozs-Tordai kör aktívabb egyleteseit, számomra ez egy nagyszerű és egyben felejthetetlen élmény marad, hiszen hagytunk magunkból egy hangot, egy arcot, de vittünk magunkkal százat.

Mátyás Brigitta, diák Küköllődombó – Kolozsvár

Kövess minket máshol is