Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

Köritalálkozók Hava III. felvonás

A tavalyi nagy siker után ismét megszervezésre került a Háromszék-Felsőfehéri Egyházkör köri találkozója, amelynek Vargyas adott otthont, 2015. június 12-14. között.

Több mint negyven fiatal vett részt háromnapos rendezvényünkön. A találkozó június 12-én vette kezdetét, a beiratkozás után Bustya János tartott előadást a Hippi mozgalomról. Éjszaka egy mozgalmas vetélkedő morajlása járta át Vargyas utcáit, melyben mindenki találhatott egy kis humort, fejtörőt, szórakozást.

Szombat reggel áhítattal kezdtünk, amelyet Gánya Ervin vargyasi egyletes tartott, ezt követően Popa Ilona, az ODFIE főtitkára tartott előadást az Illemtanról. Ezek után két csapatra oszlott a társaság és csapatjátékokat tartottunk Kisgyörgy Imre, köri képviselő vezetésével. A csapatjátékok után, fáradalmat nem ismerve Lőrincz Sándor tanár urat megkarolva kigyalogoltunk Vargyas község területéről egészen a Hagymásig, ahol csodálatos történeketek hallhattunk Erdővidékről. Megismerhettük a Hagymás-tető legendáját, a Csorgó vizében fürödhettünk és a mesebeli tájban gyönyörködhettünk. A faluba visszaérve pihenőt tartottunk.

Este Ilkei Lóránd, vargyasi egyletes áhítatán át kerülhetünk közelebb Istenhez. A napot tábortűzzel és gitárszóval zártuk.

Vasárnap reggel zenés istentiszteleten vettünk részt, amelyet Major László, datki lelkész végzett. Istentisztelet után az emléklapok kiosztására került sor. A templomból kiérve, népzene hallatszott, a Háromszéki fiatalok hirtelen megkarolták egymást és mind felcsíki héjszát jártak, az ÉvEgylete vetélkedő Flashmob feladata végett. Ünnepi ebédel búcsúztunk egymástól.

Zümmögéssel teli hétvége volt az egyletes fiatalok feltöltötték kaptárukat és haza repülhettek békében, élményekkel gazdagon.  

Gánya Ervin, vargyasi egyletes

Kövess minket máshol is