Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

Köritalálkozók Hava II. felvonás

Juhé tábor

2015. június 12-14. között ifjúsági egyházköri találkozóra került sor a Székelyudvarhelyi egyházkörben, melynek ez alkalommal Homoródszentpál adott otthont.

A rendezvényre érkeztek fiatalok Homoródalmásról, Karácsonyfalváról, Oklándról, Homoródszentpéterről, Homoródszentmártonból, Városfalváról, Székelyudvarhelyről és természetesen a helyiek is szép számban jelen voltak a JUHÉ táborba.

Péntek délután érkezés, regisztráció, sátorhúzás után, az ifjú méhecskék meghallgathatták Popa Ilona előadását az idei nyári rendezvényekről, egy kis betekintést nyerhettek, hogy mely rendezvényeken vehetnek részt, miért érdemes az ODFIE nyári táboraiba tölteni azt a pár napot. Este tábortűz melletti gitározásra, éneklésre került sor az iskola udvarán. Antonya Ilus éjszakai áhítatára került sor éjfélkor, majd lefekvés, hiszen ez még csak az első nap volt, így szükség volt az energiára.

Zumbával kezdtük a szombat hajnalt, megreggeliztünk, majd Lukácsi Kunigunda áhítatával nyertünk feltöltődést a hosszú nyári napra. A délelőtt folyamán összeállítottuk az ÉvEgylete feladatra szánt Flashmobot, rengeteget nevettük ez idő alatt. A nap folyamán megismerhettük a HOSZDFIE múltját, sok játékkal színesítve a délutánt. Miután kissé alább hagyott a meleg csoportokra bomlott a társaság és útnak indultak a faluba, hogy teljesítsék a Harácsolás vetélkedő feladatait. Rengeteg élménnyel tértek vissza a Kultúrotthonhoz, ahol be kellett mutatniuk a megszerzett tárgyaikat, elkészített videóikat, fotóikat. Ezután egy kis pihenés következett, majd Záró JUHÉ buli.

Vasárnap reggel ismét tornával kezdtünk, kiértékelő, sátorbontás következett és templomozás. A szószéki szolgálatot Lőrinczi Botond, városfalvi lelkész végezte. Istentisztelet után közös ebéd, emléklapok átadása következett és hazautazás.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon élménydús hétvégét tölthettünk el mind a 48-an Homoródszentpálon, a JUHÉ táborba! Köszönjük szépen a Homoródszentpáli egyletnek, hogy otthont adott e köri találkozónak! Nehéz volt az elválás, mivel nagyon közel kerültünk egymáshoz, így nevetve-sírva búcsúztunk el a hétvége lejártával. 

Jakab Emese, köri képviselő

Kövess minket máshol is