Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

Köritalálkozók Hava I. felvonás

 2015. május 8-10. között ifjúsági egyházköri találkozóra került sor a Székelykeresztúri egyházkörben, melynek ez alkalommal Kissolymos adott otthont.

A rendezvény közel harminc fiatalt mozgatott meg szerte az egyházkörből, akik saját fiókegyletüket képviselték. Részt vettek a bencédi ügyesek, a székelykeresztúri mesélők, a szentábrahámi őslakosok, a siménfalvi és csekefalvi ifjak, a kadácsi méhek és természetesen a kissolymosi legények.

A találkozó péntek délután kezdődött. Az érkezés és bejelentkezés után máris friss egyletes hangulat kerekedett az ismerkedős játékok által, melyet az esti filmmaraton tovább fokozott. Kellemes idő, 2-3 jó film, puha izolírok…és tick-tack, máris hármat ütött az óra! A szombat reggel kissé álmosan indult, de Vass Zsuzsánna, kadácsi lelkésznő áhítata megadta a kellő „kakaót”. A meghitt percek és ezernyi emlékek, volt, aki szemébe könnyeket csaltak.

A szombat délelőtt egy nagyon érdekes előadással folytatódott, amelyet Tófalvi Tamás, székelyszentmihályi lelkész tartott „Forradalom az ifjúságban” címmel. Bizony mindenki árgus szemekkel figyelt, hiszen nem csak elgondolkodtató és szórakoztató volt, de Róluk, Nekik és Hozzuk szólt. A délután csapatversennyel folytatódott, ahol az elmélettől a gyakorlatig, a zenefelismeréstől a kreativitásig mindenre szükség volt, aztán később a fiúk kérésére a foci is bekerült a programba.

 Estére kissé elfáradva, de a jókedvből nem hagyva, kezdetét vette a tábortüzes gitárest, amikor a dalok és a tábortűz lángja ismét ezernyi emléket idézett elő, és mindenki úgy érezhette, hogy ott és akkor jó helyen és a legjobb emberek között van.

 A vasárnap délelőtti istentiszteleten, amelyen Lőrinczi Levente, helyi lelkész végezte a szószéki szolgálatot, az ifjak teljes létszámmal töltötték meg a recsegő padokat. Majd az utolsó közös ebéd és az emléklapok átadása után, elérkezett a búcsú pillanata; volt aki sírt, volt aki nevetett, de mindenki legalább egy emlékezetes pillanattal térhetett haza.

Köszönet a beszámolóért Pap Hajnalkának

Kövess minket máshol is