Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet

I. ODFIE Humorfesztivál

Esős délután hideg szele gyűjtötte egybe a talán kedvetlen, álmos, unott hangulatú erdővidékiek apraját-nagyját, s a hegyen innen, avagy túlról is érkeztek egynéhányan a vargyasi kultúrotthonba, március 28-án, egy kis testet-lelket melengető nevetésre.

Az idei vezetőképzőink alkalmával a fiatalok egyik gyakorlati feladata az volt, hogy megszervezzenek egy bármilyen témájú, kisebb egyleti rendezvényt. A Háromszék-Felsőfehéri Egyházkör ifjai ezen alkalommal kigondoltak egy olyan humordélutánt, amelyre több településről érkező fiatalok, különféle jelenetekkel, paródiákkal léphetnének színpadra, megmutatva tehetségüket, mintegy bemelegítésként az ODFIE Színjátszó találkozóra… és amint az általában lenni szokott, ha a háromszéki egyletesekről beszélünk, a terveket megvalósítás követte.

A szervezőmunkát a Vargyasi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet vállalta magára és vitte is véghez, alig 3 hét alatt: csapatokat toboroztak, tartották velük a kapcsolatot, beosztották a fellépések sorrendjét, megrendelték a vacsorát, kinyomtatták az emléklapokat, és így tovább… Az a néhány hét szempillantás alatt elillant, és a rossz idő ellenére is tódult a nép Vargyasra.

A 12 fellépő település 18 jelenetét a 2 köriképviselő, Ilkei Lóránd és Kisgyörgy Imre alkalmi „maga-mutatványai” tették még színesebbé, a kb.130 fős közönség kisebb-nagyobb örömére. Izgalom a szemekben, súgó a függöny mögött, paróka, nyerstojás, Gangnam style, Mári néni, s Józsi bácsi, tehénvásár s cipőcsere, bírósági per, és lakodalom… nevetés, izomláz, rekeszizmok, könnyes szemek, tapsvihar, volt ott minden, mi szem szájnak ingere, finom gulyás, esti buli, másnap álmos szemek, de imára kulcsolt kezek…

Ha idén ott leszel Bölönben a Színjátszón, találkozhatsz a csapatokkal, vagy ha kedvet kaptál a színpad világához, szerezz egy-két társat és próbáld ki magad! 

Kövess minket máshol is