Az ODFIE évzáró gálájáról

Az idei gálánkat 2016. december 11–én, Kolozsváron szerveztük. A rendezvényen az ODFIE választmánya, munkatársai és más meghívottak vettek részt.  Lentebb olvasható egy rövid beszámoló az eseményen történtekről. 

A több mint 120 személy bepillantást nyerhetett a szervezet életébe. A rövid megnyitó és Bálint Róbert Zoltán előadó-tanácsos úr köszöntő szavai után, áhítatra került sor, amelyet Magyari Zita, harmadéves teológiai hallgató, az ODFIE alelnöke tartott.

Rövid kisfilm segítségével haladtunk végig a 2016–os év fontosabb eseményein: XIX. ODFIE Versmondó- és népdaléneklő verseny (február 12–14., Kolozsvár), Dekameron rulett színdarab előadása (február 26., Géberjén), Dekameron rulett és közös utakon (február 27-28., Budapest), Mamut körút (április 23-27., Erdély-szerte), Gyermektáborok – közösen a Magyar Unitárius Egyházzal, XX. ODFIE Színjátszó találkozó (augusztus 1-4., Szentgerice), 40. Unitárius Ifjúsági Konferencia (július 8-10., Kissolymos), SegédKezek – önkéntes tábor – közösen a Gondviselés Segélyszervezettel (augusztus 29. - szeptember 4., Aranyosmente), az ODFIE 2016. évi küldöttgyűlése (szeptember 16–17., Székelykeresztúr), Köri képviselők összerázó hétvégéje (október 7-9., Szind), Dávid Ferenc emlékzarándoklatközösen a Magyar Unitárius Egyházzal (XIX. kiírás, november 5., Déva), Közös utakon – ifjúsági istentiszteletes körút (november 25–27., Erdély-szerte), HangAdó közösen a Magyar Unitárius Egyházzal (december 9-10., Kolozsvár),  Vezetőképzők, stb.

Olyan rendezvények is említésre kerültek, melyeken az ODFIE társszervezőként vett részt, vagy testületileg képviseltette magát: Adj király katonát vetélkedő (január–május), MITugrász tábor (május 27-29., Szind), Nyitott kapuk a kolozsvári unitáriusoknál (június 15–19., Kolozsvár), Magyar Ifjak Világtalálkozója (július 11-17., Felsőtárkány), ICUU konferencia (július 15-23., Hollandia), XXVII. Tusványos – MITugrász csapat (július 19–24., Tusnádfürdő), Szejkefürdői találkozóközösen a Magyar Unitárius Egyházzal (augusztus 13., Szejkefürdő), Tordai hasadéki találkozó közösen a Kolozs-tordai Egyházkörrel (augusztus 20., Tordai hasadék), Őszi MIT tábor (szeptember 5-7., Árkos), stb.

Megemlítésre került az Év egylete vetélkedő, a résztvevők megnézhették a nyertes Marosvásárhelyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (MaDFIE) értékelő videóját.

Népdalt énekelt Ilkei Árpád vargyasi egyletes, aki a XIX. ODFIE Versmondó– és Népdaléneklő verseny dobogósa volt. A gálaest részeként fellépett a Rhythm of the night táncegyüttes valamint Járai-Szabó Richád és Tófalvi Előd slam produkcióval.

A gála keretén belül kerültek átadásra az ODFIE medálok. Az ODFIE medál az a kitüntetés, amelyet az elnökség ítél meg azoknak a személyeknek, akik legalább 5 éve aktívan tevékenykednek egyletes körökben, vagy jelentős hozzájárulásuk volt az egyletes élethez. Idén támogatásukért és segítségükért köszönetképpen külön oklevélben részesült Major Gáspár úr, a Bükki Kerék Csárda tulajdonosai és a Dynamic Design & Advertising munkatársai.

Fülöp Júlia, az ODFIE elnökének, zárógondolatai után a résztvevők belelapozhattak az év fotóalbumába is. Az est közös vacsorával és ünnepléssel zárult.

Az ODFIE-gála az ifjúsági egylet éves működését kívánta a nyilvánosság elé tárni. Ünnepélyes keretek között köszöntük meg munkatársaink kitartó segítségét. Az Egylet tagjai és rokonszenvezői, valamint az érdeklődők bepillantást nyerhettek az elmúlt év tevékenységébe. Ez alkalommal köszönetet mondunk támogatóinknak és mindazoknak, akik segítettek terveink megvalósításában. 

            A rendezvényt támogatta a Bükki Kerék Csárda, a Dynamic Design & Advertising és a Bethlen Gábor Alap.