Versmondó- és Népdaléneklő Verseny

     Végre elérkezett az év első országos rendezvénye, a XIX. ODFIE Versmondó- és népdaléneklő verseny. Kolozsvár. Dallamok. Versek. Izgalom. Kultúra. Hagyomány. Jókedv és nevetés. Íme, a körlevél.

 

KÖRLEVÉL a XIX. Versmondó- és népdaléneklő versenyről

 

Az idei Versmondó- és népdaléneklő versenyre Kolozsváron kerül sor, február 12–14. között. A rendezvényre minden egyletből 2 személyt várunk, egy versmondót és egy énekest.

A versmondók 2 verssel kell készüljenek: az egyiket teljesen szabadon választhatják, míg a másikat: Szabó Magda, Varró Dániel és Csoóri Sándor versei közül kell – kötelező módon – választaniuk.

A népdalosok egy 4+1 népdalból álló listát kell összeállítsanak. A +1 jelöli a teljesen szabadon választott népdalt, a fennmaradt négy dalból a verseny helyszínén választanak ki egyet a bíráló biztosok.

Az elmúlt esztendők gyakorlatához igazodva megoldható, hogy az egyleteteket mindkét műfajban ugyanaz a személy képviselje, de ez csak abban az esetben elfogadott, ha létszám- vagy tehetséghiány ütötte fel a fejét házatok táján.

A versenyre február 5-ig várjuk a jelentkezőket. Arra kérünk, hogy írjátok meg személyi adataitokat (név, születési időpont, pontos lakcím, telefonszám, elektronikus postacím), valamint a kiválasztott verseket, népdalokat a kolozsvári iroda elektronikus címére (odfie(kukac)odfie.hu).

A versenyzők szállásának és étkeztetésének költségeit az egylet magára vállalja, ám az útiköltségetek fedezése a helyi egylet vagy egyházközség vállát terheli. Azok részvételi díja, akik kísérőként érkeznek 30 lej. A kísérőket és központi munkatársakat arra kérjük, jelentkezzenek be a fenti elektronikus postacímen, ha részt szeretnének venni a rendezvényen.

Bár nem kötelező a népviselet, arra kérjük a versenyzőket, hogy ha tehetik, akkor abban jelenjenek meg!

A versmondásra vagy népdaléneklésre „szakosodott”, úgynevezett „profi” előadókat arra kérjük, hogy versenyzőként ne jelentkezzenek!

A versenyre 13 év alattiak nem jelentkezhetnek be. Amennyiben a helyi egylet 13 év alatti képviselőt küld, neki a gálaműsoron, versenyen kívül lesz lehetősége fellépni. 

Természetesen a versenyre várjuk az elmúlt évek dobogósait is.

 

Kolozsvár, 2016. január 23.

 

Antonya Ilona, Nagy Henrietta, Fekete Hunor főszervezők