... A szín(d)es hétvége...

  "Köri képviselők összerázó hétvégéje: három elnökségi tag, két belkapcsolatos szakosztályvezető, kilenc egyházköri képviselő. Egy új csapat. Mégis valamitől különleges és nagyszerű, hisz mind olyan emberek ők, akiknek valami pluszt, valami igazán fontosat jelent az egyletezés, az ODFIE."

„Emigránsokkal Tele Sárga és Narancssárga Transzporter!" - kissé talán meglepőnek tűnik, hogy hogyan is tévedtek ide ezek a szavak, de elmondom, hogy semmi különleges elképzelést nem takarnak, és semmi szokatlan nincs ezekben... Mégis, ha kedves köri képviselő társaim meghallják ezt a felkiáltást, biztos vagyok benne, hogy arra a hétvégére gondolnak ők is, amelyet 2015. október 23-25. között együtt töltöttünk el Szinden.

A hétvége során nem az volt a célunk, hogy hivatásos vezetőkké váljunk, sokkal inkább arra a kérdésre kerestük a választ, hogy „Hogyan tegyük jól azt, amit oly szívesen teszünk?”. Ezt első körben egy kiscsoportos tevékenység által próbáltuk megválaszolni: három csoport három körben a körút és az egyházköri találkozó szervezési kérdéseinek mikéntjéről, valamint az éves tervek és javaslatok sokaságáról tudhatott meg többet, illetve fejthette ki véleményét. Miután együtt átbeszéltük a kiscsoportok meglátásait, Fülöp Júlia, „Mamink” vezetésével a kommunikáció formáiról beszélgettünk. Bár péntek este mindannyian beavatottakká váltunk és megkaptuk a feladatainkat jelképező virágjainkat, amelyekért felelősséget is vállaltunk, a szombat este még tartogatott valamit.. Egy szerződést... ezt, miután alaposan megismertük feladatköreinket aláírásunkkal pecsételtük meg, hogy még véletlenül se merüljön feledésbe felelősségvállalásunk.  

Tevékenységeinket kikapcsolódásként egy házibuli követte, persze kicsit másképp... Amelyen ezúttal vetélkedők és játékok biztosították a kikapcsolódást, igazi ODFIE-s hangulatot nyerve. Két csapat mindent beleadva, önfeledten küzdött a számunkra igazán értékes nyereményért...Vasárnap délelőtt megismertük, hogy melyek a jó és sikeres vezető ismérvei, és hogyan végezhetjük kellőképpen munkánkat.  Egy közös áhítat és fotómaraton után, aztán búcsút vettünk egymástól, és indultunk.

Indulunk, hogy újult erővel és lendülettel vágjunk neki ismét egy igazán különleges évnek, melyben számtalan lehetőséget látunk, kimeríthetetlen és feledhetetlen ODFIE-s pillanatokat. Tudjuk, hogy ez is mi a évünk lesz, a mi pillanataink, a mi világunk, ami csak Rólunk szól. Az e hétvégén kapott virágainkat pedig féltőn vigyázzuk, lassacskán kinyílnak, és mi mindannyian tudjuk, hogy „felelősek vagyunk érte”.

Pap Hajnalka,diák, Bencéd