Olimpiával startol az ODFIE-s nyár

2018. június 8-10. között kerül sor második alkalommal az OMNIUM nevet viselő sportolimpiára. A rendezvénynek Tusnádfürdő ad otthont, amelyen kilenc csapat mérheti össze tehetségét a tíz féle versenyszámban.

  A 12 főből álló csapatoknak lehetőségük van saját szurkolótábort is hozni a rendezvényre, hogy jobb hangulattal és izgalommal versenyezzenek a fiatalok a fociban, kézilabdában, métában, asztaliteniszben, sprintben, hosszútávfutásban, stafétában, kötélhúzásban. Emellett a hétvégén táncversenyben is összemérhetik tudásukat a fiatalok, leküzdhetnek egy akadálypályát, valamint egy szakítópróbának is ki vannak téve. A versenyző csapatok minden unitárius egyházkörből képviseltetik magukat, valamint egy veterán csapat is benevezett, amely csapat tagjai már hosszú idő óta egyletesek.

A hétvégén a versenyszámok mellett sor kerül egy kerekasztal beszélgetésre is, amelyen két meghívott: Hegyi Attila és Málnási József Attila sportolók mesélnek arról, hogy számukra mit is jelent a sport, hogyan élik meg a kihívásokat, illetve mi az, ami leginkább motiválja őket.

A számos sporttevékenység mellett vasárnap reggel áhítatra kerül sor Bálint Mihály, negyedéves unitárius teológiai hallgató vezetésével, majd ezt követően kezdetét veszi a döntő.

A vasárnap délutánt eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zárjuk, amelyen a győztes csapat a nyertes érmék mellett hazaviheti az OMNIUM Vándorkupáját.

            A rendezvényt támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Hargita Megye Tanácsa.

A rendezvény szervezői az alábbi elérhetőségeken állnak az érdeklődők és a sajtó rendelkezésére:

– Nagy Vanda: 0757393669

– Barothi Brigitta: 0785395706