Az ODFIE évzáró gálájáról

Az idei gálánkat 2017. december 9–én, Kolozsváron szerveztük. A rendezvényen az ODFIE választmánya, munkatársai és más meghívottak vettek részt.  Lentebb olvasható egy rövid beszámoló az eseményen történtekről. 

          A több mint 140 személy nyerhetett bepillantást a szervezet életébe. A gála első mozzanataként az ArtZ -  Összművészeti találkozó, színdarab kategóriájának első díjazottja, a Sepsiszentgyörgyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet csapata, adta elő a Feketén-fehéren című saját alkotásukat.

A rövid megnyitó után áhítatra került sor, amelyet Elekes Zsolt ötödéves teológiai hallgató, az ODFIE alelnöke tartott. Az áhítatot köszöntőbeszédek követték, elsőként Bálint-Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke beszélt, őt követte Brendus Réka Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezető-helyettese, majd Popa Ilona az ODFIE elnöke.

Rövid kisfilm segítségével haladtunk végig a 2017–es év fontosabb eseményein:

Vezetőképző (Recsenyéd), OMNIUM - I ODFIE Olimpia (Tusnádfürdő), Közös utakon májusi kiadás (Désfalva, Bencéd, Székelykál, Datk, Gyepes, Mészkő), Választmányi ülés (Vargyas), 41. Unitárius Ifjúsági Konferencia (Vargyas), SegédKezek – közösen a Gondviselés Segélyszervezettel (Nyárád mente), I. ODFIE Összművészeti találkozó - ARTZ (Árkos), Küldöttgyűlés (Székelykeresztúr), Dévai Emlékzarándoklat – közösen a MUE-al (Déva), Köri képviselők képzése (Szind), Közös utakon novemberi kiadás (Torda, Szőkefalva, Marosvásárhely, Kénos, Felsőrákos, Székelykeresztúr), stb.

Olyan rendezvények is említésre kerültek, melyeken az ODFIE társszervezőként vett részt, vagy testületileg képviseltette magát: Dinamit! (Marosvásárhely), Közös utakon és Zúg március (Géberjén, Dabas, Budapest), Adj, király, katonát! (Kolozsvár), Nyitott Kapuk a Kolozsvári Unitáriusoknál (Kolozsvár), Bálványosi nyári szabadegyetem és diáktábor - Tusványos (Tusnádfürdő), Szejkefürdői találkozó (Szejkefürdő), MIT tábor (Algyógy), Kolozs-Tordai Találkozó (Tordai hasadék), Dinamit turné (Csíkszereda, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy), Csapatépítő (Géberjén), Reformáció 500 konferencia az Európai parlamentben (Brüsszel), Magyar Ifjúsági Konferencia (Lendva), stb.

Megemlítésre került az Év egylete vetélkedő, melynek díjazottja idén a Tordai Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (TIFE) volt.

A gála keretén belül kerültek átadásra az ODFIE medálok. Az ODFIE medál az a kitüntetés, amelyet az elnökség ítél meg azoknak a személyeknek, akik legalább 5 éve aktívan tevékenykednek egyletes körökben, vagy jelentős hozzájárulásuk volt az egyletes élethez. Idén támogatásukért és segítségükért köszönetképpen külön oklevélben részesültek az Erdély Mentőcsoport munkatársai.

Vallásszabadság 450 – ünnepi év megnyitóját Magyari Zita az ODFIE alelnöke tartotta, melynek végén bemutatásra került a szervezet ünnepi logója.

Közös éneklés után Barothi Brigitta, az ODFIE alnökének zárógondolatai következtek, majd a résztvevők belelapozhattak az év fotóalbumába is. Az est közös vacsorával és ünnepléssel zárult.

Az ODFIE-gála az ifjúsági egylet éves működését kívánta a nyilvánosság elé tárni. Ünnepélyes keretek között köszöntük meg munkatársaink kitartó segítségét. Az Egylet tagjai és rokonszenvezői, valamint az érdeklődők bepillantást nyerhettek az elmúlt év tevékenységébe. Ez alkalommal köszönetet mondunk támogatóinknak és mindazoknak, akik segítettek terveink megvalósításában. 

            A rendezvényt támogatta a Bükki Kerék Csárda, a Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap.