Toborzó felhívás a SegédKezek kalákatáborba

           Gondviselés Segélyszervezet és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) különböző szakterületeken kínálnak lehetőséget az önkéntes fiatalok bekapcsolódására a közjó szolgálatába. Kimondottan e célból kerül megrendezésre – immár hatodik alkalommal, 2017. augusztus 28. – szeptember 3. között – a SegédKezek önkéntes munkatábor.

              Az idei tábort Nyárádmentén szervezzük meg, Nyárádszentmárton központtal. Innen kiindulva, naponta más-más rászoruló családnak (többnyire egyedül élő idős személyeknek) nyújtanak segítséget a résztvevők. Elsősorban háztáji és hasonló jellegű, igény szerinti munkálatokról van szó, amelyeket közösségi programok (pl. előadások, áhítatok, gyermekprogramok) egészítenek ki. Az önkéntes munkatábor célja a rászorulók közvetlen segítése, ugyanakkor a közösségi szolidaritás évszázados hagyományának, a kalákáknak az újraélesztése. A társszervező egyháztársadalmi szervezetek szeretettel várnak a rendezvényre minden érdeklődőt, biztosítva az étkeztetést, a szállást, a munkaeszközöket és a jó hangulatot.

            A rendezvényt ihlető történelmi, illetve közvetlen előzményekről a Gondviselés Segélyszervezet honlapján (www.gondviseles.org) és Facebook-felületén fényképes beszámolók olvashatóak.

            Jelentkezni 2017. augusztus 17-ig lehet, az alábbi elérhetőségek egyikén:

– Vagyas Attila (Gondviselés Segélyszervezet): unit.gondviseles (kukac) gmail.com, 0740133027;

– Pajer György (ODFIE): pajergyorgy(kukac)yahoo.com, 0748684983.

            A részvételi keretszám korlátozott.